De Mostheuvellaan in het nieuws

14/07/2022

Op donderdag 14 juli werd de Mostheuvellaan bezocht door 8 mooie vintage tractoren die met hun bezoek onze nog steeds voortdurende strijd komen ondersteunen en zelf de straat en haar mooie bomen komen aanschouwen. Deze 8 sympathisanten ondernemen deze 120 kilometer lange tocht vanuit Moergestel (NL) doorheen de Noorderkempen om uiteindelijk, halverwege, in Westmalle neer te strijken.

In Gazet Van Antwerpen online en een dag later ook in de gedrukte versie:  “Gooi het oude niet te gauw overboord”: eigenaars vintagetractoren steunen reddingsactie voor vintage-Mostheuvellaan

27/10/2021

De POVC (Provinciale Omgevingsvergunningscommissie) adviseert opnieuw de Bestendige Deputatie om de vergunning te weigeren omdat onvoldoende de alternatieven voor het sparen van de bomen en de historische bestrating werden onderzocht. 

lees “Opnieuw opsteker voor buren Mostheuvellaan die hun bomen en blokskens willen houden” in Gazet Van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

17/06/2021

16/06/2021

De POVC (Provinciale Omgevingsvergunningscommissie) adviseert de Bestendige Deputatie om de vergunning te weigeren omdat onvoldoende rekening werd gehouden met de waarde van de bomen en de historische waarde van de bestrating. 

lees “Beetje hoop voor paardenkastanjes Mostheuvellaan” in Gazet Van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

29/11/2020

18/09/2020

Vrijdag 18 september hadden we een persmoment naar aanleiding van het lanceren van onze website en het benoemen van alle paardenkastanjes.

ATV rapporteerde in het middagjournaal: Paardenkastanjes krijgen eigennaam om gered te worden

en avondjournaal: “Alle paardenkastanjes hier vragen om gered te worden”

Het Laatste Nieuws: 110 bomen ‘roepen om hulp’: inwoners Mostheuvellaan gebruiken spandoeken om paardenkastanjes van de kap te redden 

Gazet Van Antwerpen Plus Artikel: Bomen schreeuwen in Mostheuvellaan: “Red ons, de gemeente wil ons dood”

28/03/2019

Gazet Van Antwerpen Plus Artikel: Mostheuvellaan wil blokskens houden

01/02/2019